Sandra Pijnenborg

Niets is leuker dan kinderergotherapeut zijn, omdat ik iedere keer weer geniet van het creatieve en fantasierijke brein van kinderen. Kinderen zijn oprecht, je krijgt direct eerlijke feedback. Ik vind het een uitdaging om ervoor te zorgen dat kinderen lekker in hun vel zitten, doordat ze activiteiten beter kunnen uitvoeren, het zelf kunnen doen of beter mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Iedere keer merk ik weer hoeveel dit indirect bijdraagt aan het zelfvertrouwen. Het is geweldig om te merken aan kinderen dat ze bij de start zeggen: “dat kan ik niet” en later tegen alles zeggen: “dat is een makkie!”

Ik ben enthousiast over mijn beroep, omdat het gaat om alledaagse bezigheden. Iets wat binnen de ontwikkeling van een kind vanzelfsprekend lijkt, hoeft niet altijd zo te zijn. Dit maakt de alledaagse bezigheden, die vaak als gewoon worden beschouwd, toch bijzonder.

Graag werk ik intensief samen met andere disciplines die betrokken zijn bij het kind. De omgeving heeft een grote invloed op het handelen van een kind en wordt dan ook intensief betrokken tijdens de ergotherapie. Denk hierbij aan ouders/verzorgers, leerkrachten, interne begeleiders etc.

Bovenal dient de therapie ervoor om de behandeldoelen te bereiken. Maar tegelijkertijd zie ik het als mijn missie om ervoor te zorgen dat kinderen dit niet zo ervaren. Plezier in wat je doet, maakt dat je beter onthoudt wat je doet, wat het leereffect vergroot.